Din varukorg är tom.

Crazy Safety - Roliga 3D-hjälmar för barn

Crazy Safety

Häftiga hjälmar som barnen vill ha på sig!

Säkerhet kan också vara skojigt! Det är filosofin bakom Crazy Safety. En serie med danskt designade cykelhjälmar och extrautrustning till barn.
Med Crazy Safety får ditt barn tillgång till en värld med coola och färgstarka djur som ger fullt skydd i trafiken. Det har aldrig varit lättare att få junior att använda hjälm.

Till Crazy Safetys hemsida

Framåt Bakåt Visa alla 0 produkter | Sida 1 av 0 |
0 produkter | Sida 1 av 0 | Framåt Bakåt

Crazy är dansk design

Bakom Crazy Safetys underbara figurer står designern Zdenko Oliver Santini, som förälskade sig i den tecknade filmens magiska värld som barn. Zdenko är den okrönte Crazy kungen!

Intervju med Zdenko

Varför älskar barnen Crazy Safety?

Barn älskar galna saker. Och när de tar en Crazy Safety hjälm på huvudet, är det inte bara en cykelhjälm. Det är ett djur som väcks till liv.

Mina egna två barn, Zeth och Manila, har varit försökskaniner och de älskar hjälmens galna universum. Även min fru tycker att de är roliga och dekorativa. Och det spelar verkligen ingen roll att Crazy Safety även kan få vuxna att dra på smilbanden.  

Hur uppstod idén?

Idén uppstod i åttonde klass när mina föräldrar vill få mig att cykla med hjälm. Jag tyckte inte alls om idén. Därför dekorerade jag min hjälm med papphorn och två ögon av polystyrenkulor från formgivningslokalen. Så hade jag plötsligt en tjur på huvudet.

Mina vänner älskade idén – och stod sedan i kö för att göra en motsvarande hjälm.

Om designprocessen

Först tecknade jag figurerna för hand, sedan fick jag digitala 3D-modeller framställda hos en professionell grafisk designer.

Modellerna blev dock alltför kantiga och livlösa. Därfor beslutade jag mig för att laga figurerna av modellvax på en vanlig cykelhjälm, som jag sedan skickade vidare till producenten. Det visade sig fungera, och sedan har jag använt den metoden varje gång jag ska utveckla en ny figur.

Crazy Safety