no-title

Black Friday - Stor REA på leksaker

Black Friday, även kallad svart fredag på svenska, är den största shopping- och REA-dagen på hela året. Black Friday kommer ursprungligen från USA och infaller på den normalt sett arbetsfria dagen efter Thanksgiving, då många har tid att shoppa. Black Friday markerar därmed ofta starten på julhandeln med en rivstart! På Litenleker.se dumpar vi priserna rejält under Black Friday, så passa på att fynda leksaker att ge bort i julklapp till barnen!

Black Friday's ursprung

Den svarta fredagen, Black Friday, härstammar från USA och infaller alltid dagen efter Thanksgiving. Thanksgiving är en amerikansk högtid som alltid firas den fjärde torsdagen i november. Fredagen därpå är alltså en klämdag, då de flesta amerikaner är lediga, då det är tänkt att man ska lägga denna dag på att resa hem från släkt eller vänner som man firat Thanksgiving tillsammans med. Denna klämdag har handeln sett till att utnyttja som starten på julhandeln, eftersom de flesta har tid att shoppa just denna dag, då de är lediga. Namnet "Black Friday" har sitt ursprung i Philadelpha, USA, redan någon gång före 1961, då namnet beskrev den kraftiga trafiken som uppstod under dagen då alla skulle resa hem efter Thanksgiving. Utrycket fick fäste utanför Philadelphia år 1975 och har sedan dess varit det allmänt kända namnet för dagen efter Thanksgiving. 

Black Friday innebär mycket folk och långa köer i fysiska butiker

Den stora trenden med löjligt låga priser under Black Friday syns både i fysiska butiker likaväl som i onlinebutiker. Det är inte alls ovanligt att fysiska butiker öppnar extra tidigt under just Black Friday, vissa redan vid midnatt, medan andra istället slår upp dörrarna något tidigare på morgonen. De flesta har dessutom öppet extra länge på kvällen. Att folk köar i många timmar utanför butikerna innan dem öppnar är heller inte ovanligt, då många är ute efter att göra sanslösa klipp och spara in pengar på förslagsvis leksaker som barnen ska få i julklapp.

no-title

Fynda leksaker under Black Friday - Utan stress och trängsel

Att stå i kö i flera timmar, slåss över den sista produkten på hyllan och trängas med folk i butiker är ingen höjdare. I vår onlinebutik slipper du som kund att köa och trängas med folk när du är på jakt efter billiga leksaker till barnen. På Litenleker.se har vi självklart ett stort antal, oträffbara kampanjpriser på leksakerna i vårt sortiment under Black Friday, där du som kund har chans att göra riktiga fynd när det kommer till leksakerna som barnen ska få i julklapp. Vi släpper vår stora leksaks-REA redan klockan 00.00 och har öppet 24 timmar på dygnet.

no-title

Fördelar med att köpa billiga leksaker online på Black Friday

 • Det är snabbt och smidigt.
 • Man behöver inte ta sig till butiken utan genomför sitt köp hemifrån.
 • Utbudet är större än i en fysisk butik.
 • Man kan i många fall få paketet levererat hem till dörren.
 • Man slipper trängas med andra kunder.
 • Man behöver inte leta efter någon parkeringsplats.
 • Många av produkterna som erbjuds går inte att få tag på någon annanstans, exempelvis som i den lokala, fysiska butiken.
 • Det är tidssparande.
 • Man kan handla precis när man vill, utan att rätta sig efter öppettider.
 • Köpet kan ske stressfritt och i egen takt.
 • Betalningen behöver inte ske i direkt samband med köpet!

Black Friday i Sverige

Traditionen med Black Friday i butiker uppmärksammades inte riktigt förrän år 2013 i Sverige, då flera stora kedjor hakade på trenden med specialerbjudanden. Effekten av detta blev stor, då man kom fram till att försäljningen ökade med 100% jämfört med en vanlig fredag. Tack vare detta har Black Friday sedan år 2013 även blivit en riktigt stor trend i Sverige. Nu är Black Friday större än någonsin i Sverige och det ena erbjudandet är bättre än det andra, den ena REA:n större än den andra och det ena billiga priset lägre än det andra. Butiker dumpar priserna och erbjuder sina kunder helt galna rabatter under fredagen, vilket leder till att kunderna faktiskt kan spara en hel del pengar på att handla.

Det kanske kan låta tokigt att man sparar pengar på att spendera pengar, men har man ändå planerat att köpa något, kanske är det en pryl som man har gått och suktat efter länge eller en produkt som man vet att man ändå kommer att köpa, exempelvis för att just den leksaken står på barnens önskelista inför jul, så kan man spara många slantar på att genomföra sitt köp just under Black Friday! 

Black Friday - Datum

Black Friday infaller alltid fredagen efter den fjärde torsdagen i november.
Dagen efter den amerikanska högtiden Thanksgiving.

 • Black Friday 2017 - 24:e november
 • Black Friday 2018 - 23:e november
 • Black Friday 2019 - 29:e november
 • Black Friday 2020 - 27:e november
 • Black Friday 2021 - 26:e november
 • Black Friday 2022 - 25:e november
 • Black Friday 2023 - 24:e november
no-title

 

Under dessa datum kan du köpa billiga leksaker på Litenleker.se. Vi utlovar stor REA av leksaker under Black Friday! Passa på att fynda leksaker du med.

Här är våra bästsäljande leksaker på REA


Kampanj
-41%
Dockvagn - Fjärilar
499 kr 849 kr Köp
Finns i lager