Din varukorg är tom.

Köpvillkor

FAQ - Angående Covid-19

Hur påverkas leveranstiden hos Litenleker i den situationen vi befinner oss i? 

Vi har en daglig kontakt med våra leverantörer för att hålla oss uppdaterade om situationen. Vi har vidtagit flera försiktighetsåtgärder för att minska risken för smittspridning och det kommer inte att påverka leveransen av era försändelser. 

Våra transportörer har rapporterat att de inte har några utmaningar att leverera i tid och därmed ser vi i dagsläget ingen risk för förseningar. Detta kan dock komma att ändras då situationen kring Covid-19 förändras för varje dag.

Kommer kundservice vara öppet som vanligt?

Kundservice har tills vidare vanliga öppettider. Du kan ta kontakt via e-post eller telefon.
Till Kontakta oss

1. Allmänt

Välkommen som Kund hos oss på Litenleker.se. Vi hoppas att du skall bli nöjd med din köpupplevelse. 

Vi på Litenleker vill härmed informera om att när Du som konsument handlar via internet, gäller Konsumentköplagen (1990:932), lagen om distans- och hemförsäljningsavtal (2005:59), Personuppgiftslagen  (1998:204) samt lag om elektronisk handel och andra informationssamhällets tjänster (2002:562).


2. Beställning

Beställning av våra produkter sker via Litenleker.se. Beställningar som görs av personer under 18 år bedöms enligt gällande regler för kontantköp och måste därför ha målsmans godkännande. Litenleker.se förbehåller sig eventuella fel i information, samt fel i specifikation, på samtliga produkter i sortimentet. All bildinformation måste ses som illustrationer, och kan ej garanteras återge produktens exakta utseende. Vid eventuella fel i angivande av lagersaldo förbehåller sig Litenleker.se att korrigera detta i efterhand. Där priset uppenbart är för billigt och en manuell miss har skett av personalen förbehåller sig Litenleker.se att makulera dessa ordrar. 

Vid upptäckten av eventuella falska beställningar eller andra bedrägeriförsök så kommer ärendet direkt att polisanmälas.

Önskar du avboka en genomförd order behöver du kontakta vår kundservice för att se om detta är möjligt samt för att få en avbokningsbekräftelse. Observera att vi aldrig kan garantera att en redan genomförd order hinner avbokas innan påbörjad hantering.


3. Betalning

Litenleker.se erbjuder säker betalning via betalningsleverantören Klarna. Klarna erbjuder er möjligheten att betala via faktura, delbetalning, konto, direktbank eller via Visa/Mastercard-kort.

Handla nu - betala efter leverans!

När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betalningstid - alltid minst 14 dagar
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
 • Ladda ner dina fakturor från KLARNA.SE
 • Möjlighet till delbetalning

Betalningsvillkor

Kredittiden för detta köp är 14 dagar från fakturadatum. Fakturan skickas i samband med leveransen. I enighet med avtalet med e-butiken debiteras en fakturaavgift om 0 kr.

En påminnelseavgift tillkommer vid utebliven betalning. Har du handlat för under 60 kr tillkommer 29,00 kr, och har du handlat för 60 kronor eller mer tillkommer 60,00 kr i påminnelseavgift.

Kreditprövning

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du får då en kopia på kreditupplysningen per post.

Omvandling av faktura till en flexibel delbetalning

När du har fått hem din faktura kan du, i stället för att betala hela fakturan på en gång, erbjudas att betala in ett lägre belopp och på så sätt göra om din faktura till en flexibel delbetalning. Detta innebär att du betalar i din egen takt med minst 50 kr per månad. Den effektiva räntan vid ett köp om 10 000 kr, 29 kr i månatlig administrativ avgift, 19,90% i rörlig ränta och betalning över 12 månader är 29,22%. Varje delbetalning blir då 955 kr per månad och din totalkostnad blir 11 458 kr.

För omvandling av din faktura till en flexibel delbetalning gäller följande allmänna villkorHär hittar du även information om Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation.

Personuppgiftshantering

Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter främst i syfte att utföra identifikation, kundanalys, kreditkontroll, marknadsföring och affärsutveckling. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte. Se Klarnas dataskyddspolicy för en närmare beskrivning av Klarnas personuppgiftsbehandling.

Genom att använda Klarna Faktura godkänner du vår användning av dina personuppgifter i enlighet med Klarnas dataskyddspolicy, inklusive överföring till särskilt utvalda partners eller till stat utanför EU/EES-området.

* Gäller ej för alla varor och tjänster, t ex. flygresor, evenemang och specialtillverkade varor.

Har du några ytterligare frågor eller funderingar, är du välkommen att ringa Klarna på 08- 120 120 10 Mån-Tors mellan 08.30 – 20.00, fredagar 08.30-17.00 och helger 10.00 – 17.00.

Delbetala från 50 kr/mån!

Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
 • Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
 • En administrativ avgift om 29 kr, oavsett antalet köp
 • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Vid ett köp om 10000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.

Har du några ytterligare frågor eller funderingar, är du välkommen att ringa Klarna på 08- 120 120 10 Mån-Tors mellan 08.30 – 20.00, fredagar 08.30-17.00 och helger 10.00 – 17.00.

Länk till Klarnas Allmänna villkor.
Länk till Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation.


4. Ångerrätt

Som kund hos Litenleker är din affär inte avslutad förrän du fått hem och godkänt dina varor. 

 • Du har rätt att häva köpet, om du inte godkänner en ny föreslagen leveranstid vid eventuell försening.
 • Du har rätt att öppna förpackningen för att kontrollera att varan är felfri. Du har rätt att häva ditt köp. Är du inte nöjd har du 14 dagars ångerrätt efter det att du mottagit varan*. Tänk på att du kan inte montera en vara utan bara öppna och kontrollera varan. 


*Ångerrätten gäller för alla produkter på hemsidan UTOM:

 • Produkter som är personifierade där du gör en beställning och sätter t.ex ett namn eller datum på produkten. 
 • Produkter som är specialbeställda efter dina önskningar gällande t.ex produktens mått m.m.
 • Bilbarnstolar, babyskydd, bältesstolar och bilkuddar om kartongen/förpackningen är bruten. Dolda skador på dessa typer av produkter kan medföra att produkten inte uppfyller de förväntade säkerhetskraven, därför kan ett byte eller en retur endast göras om förpackningen är obruten.
 • Varor med bruten försegling som inte kan återlämnas på grund av hälso- eller hygienskäl. Exempelvis sängkläder, toalettsitsar, madrasser eller amningsinlägg. 

Du kan häva alla dina köp UTOM:

 • Beställningar på barnvagnar som produceras efter att order är lagd. Det går ej att avbeställa då produktionen startas omedelbart.
 • Produkter från grossisten TWM, när en order läggs specialbeställs din vara och skickas till dig från något företag runt omkring i Europa. Detta gör att ren returhantering inte är funktionell då dessa produkter skicka från 100-tals olika lager runt om i Europa. 
 • Produkter från grossisten Benlemi - De startar tillverkning efter din beställning. 
 • Sängar från Lano Meble tillverkas efter du lagt din beställning. Dessa går inte att avbeställa då de är specialtillverkade efter din beställning. 

Vid retur till vårt lager tillkommer en returfrakt på 199-499 kronor som Du som kund står för. Denna varierar beroende på vikt/storlek på paketet. För varor som behövs returneras till externt lager kan kostnaden variera. Varan måste skickas tillbaka i oförändrat skick och till respektive lager, ej utlämningsställe. När returen är mottagen betalar vi tillbaka varuvärdet (ej frakter).

Om varan är använd eller förändrad mer än vad som krävs för att fastställa dess egenskaper och funktion förbehåller vi oss rätten att göra ett prisavdrag motsvarande värdeminskningen som uppstått i samband med hanteringen. Värdeminskningen bedöms från fall till fall.


Kontakta oss på [email protected] vid en retur för att få reda på vilken returadress just din vara har. Skickas returen till en adress som vi inte angett så har vi rätten att skicka den rätt och dra av de pengarna från pengarna som vi återbetalar. Vi samarbetar med ett stort antal grossister från ett flertal länder. Är du osäker på vart ifrån din produkt skickas och vilken en eventuell returkostnad det skulle bli, vänligen kontakta oss innan ditt köp så du vet detta om du skulle vilja skicka tillbaka den.

Förlossningsgaranti 
För oss på Litenleker.se är det en självklarhet att erbjuda förlossningsgaranti på alla babyprodukter. Garantin innebär att ni har rätt att returnera produkterna om graviditeten eller förlossningen inte skulle gå bra och gäller upp till 2 veckor efter förlossningsdatum. Vid tillämpande av förlossningsgarantin skall produkterna returneras oanvända i originalförpackning tillsammans med kopia av läkarintyg.

Fel

Vi reserverar oss för eventuella felaktigheter i informationen på sajten och förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Litenleker reserverar sig för prisjusteringar, slutförsäljning, lagerdifferenser, tekniska problem, ändringar av tekniska specifikationer och eventuella typografiska fel på vår sida/annonser. Vi reserverar oss för att vissa produktbilder kan skilja sig något ifrån verkligheten och att viss produktinformation inte är slutgiltig. Fakta- och prisuppgifter lämnas med reservation för tryckfel, felaktiga tekniska specifikationer samt för slutförsäljning eller uppenbara prisfel. Vi förbehåller oss rätten att korrigera och annullera felaktiga ordrar.


5. Frakt & Leverans

Vid beställning över 500 kr, bjuder Litenleker på frakten. Vid beställning understigande 500 kr så tillämpas en fraktkostnad på 49 kr. 

Leveranstiden kan skilja sig från produkt till produkt. Den angivna leveranstiden finner du på varje enskild produktsida. Leveranstiden gäller från det att Litenleker har bekräftat din beställning via e-post. Vid stora allmänna helger kan leveranstiden bli något längre. Vi frånsäger oss ansvar om fraktbolagen inte levererar som utlovat. Till exempel där fraktbolag delat upp leveranser av flera kollin. Våra leveranstider är beräknade och inte garanterade. Fraktbolag har upp till 30 dagar på sig att hitta borttappade paket, något vi måste rätta oss efter.

Har du lagt en förbeställning på en vara som när ditt köp genomfördes inte fanns i lager kan vi ej garantera att produkten kommer att levereras ett visst datum. Datumen som uppges på hemsidan för när produkter beräknas komma åter i lager är preliminära och ordinarie leveranstid gäller ej. Observera att dessa datum kan komma att ändras under tidens gång, då vi inte kan påverka förseningar av leveranser och liknande. Detsamma gäller när du som kund kontaktar oss på Litenleker för att beställa en produkt som inte finns i lager och något datum ej är uppgett på hemsidan för när produkten beräknas komma in på lager igen.

Har du som kund köpt produkter från flera olika märken så kommer dessa troligtvis att skickas i separata leveranser. Detta kan innebära att dina produkter levereras vid olika tillfällen och till olika utlämningsställen. Tänk också på att Litenleker.se inte alltid står som avsändare på paketet.

Annan leveransadress kan endast väljas vid kortbetalning eller direktbetalning, ej vid fakturaköp.

Vi samarbetar med bland annat Post Nord, Schenker, UPS, Dachser och DHL för leverans av din beställning. Vi har valt Posten, Schenker, UPS, Dachser och DHL som distributörer först och främst  på grund av deras många och spridda utlämningsställen samt deras snabba och trygga leveranser. Detta för att vi ska kunna vara så tillgängliga som möjligt för Er kunder runt om i landet. Dessa villkor gäller bara Sverige. 

Observera att fraktbolagen kan komma att ta ut extra fraktkostnader för leveranser till avlägsna och svåråtkomliga platser i Sverige, så som t.ex öar och orter långt norr ut. 
Ni som mottagare står för dessa kostnader som vi på Litenleker äger rätt att debitera er för om de skulle uppstå.

När paketet mottages av dig som kund så MÅSTE du kontrollera paketet och se så att ALLTING finns med som du beställt samt att inget är fraktskadat (detta gäller emballaget, kolla snabbt på 30 sekunder och anmäl om något är skadat. Efter det kan du i lugn och ro packa upp och titta på din beställning). Du MÅSTE då omedelbart anmäla detta till chauffören samt till oss. Chauffören som levererar ditt gods eller ombudet som lämnar ut ditt paket ska alltså skriftligt anteckna skadan innan du som kund signerar leveransen (tar också cirka 30 sekunder). Om detta inte görs kan vi inte ersätta eventuella skador. När anmälan görs till oss ska bilder på emballaget samt det trasiga godset finnas bifogade. Varken trasigt gods eller emballage får kasseras innan ni har fått vårt godkännande. 

Om du som kund inte hämtar ut din vara i tid och varan går i retur tillbaka till Litenleker.se så debiteras du som kund en avgift på mellan 200 - 900 kr/paket för frakt och administrationskostnader (undantag barnvagnar och biljardbord, eller skrymmande gods med högre vikt/mått). Detta gäller när vi har aviserat dig som kund utifrån de uppgifter som skrivits in till Litenleker.se. Var därför noggrann med att skriva i rätt telefonnummer och mailadress.

OBS: Om man har köpt en barnvagn och man inte hämtar ut den så debiteras du som kund 995 / paket för återfrakt och administrationskostnader, tänk på att vissa stora barnvagnar skickas i två paket. 

OBS: På biljardbord kan en returfrakt uppgå till 1500 kr om man inte tar emot sitt paket då de är så tunga.


6. Rabattkoder & Presentkort

Ansvaret för att ange korrekt rabattkod ligger hos Dig som kund och prisjusteringar på grund av felaktig rabattkod kan ej göras i efterhand.
Om värdechecken, rabattkoden eller presentkortet är förknippat med ett villkor, exempelvis att Du som kund ska handla för ett minimibelopp eller ur vissa produktkategorier för att värdechecken, rabattkoden eller presentkortet ska gälla måste villkoret uppfyllas. Ogiltiga ordrar makuleras i efterhand.

Om villkoret är att endast en värdecheck, rabattkod eller presentkort per person eller hushåll får användas förbehåller vi på Litenleker oss rätten att makulera ytterligare ordrar lagda av samma person eller hushåll.

Fler värdecheckar, rabattkoder eller presentkort kan ej kombineras och dessa gäller ej på eventuella frakt- och fakturaavgifter.

Om du har använt dig av någon rabatt så kommer summan att justeras enligt rabattkodens villkor, varefter du kommer att få en bekräftelse på mail med slutgiltiga summan.

Vid missbruk av rabattkod - t.ex vid kampanj eller fraktfria perioder där du lagt flera beställningar med separat rabattkod, så förbehåller vi oss att makulera samtliga beställningar. Detta på grund av ett medvetet miljötänk. Litenleker står för en grönare e-handel och försöker minska avtrycken på miljön i alla aspekter.

Om inget annat anges så fungerar rabattkoder från affiliates och andra samarbeten endast om din order har ett ordervärde på minst 159 SEK. 

Vid utnyttjande av ångerrätt, reklamation eller öppet köp kan Du aldrig få tillbaka ett högre värde än vad Du som kund har betalat för produkten. Om Du handlat flera produkter med en värdecheck, rabattkod eller presentkort som ger rabatt, fördelas rabatten, relativt produktens, värde mellan samtliga varor. Vid utnyttjande av ångerrätt, reklamation eller öppet köp på den specifika produkten får ni tillbaka produktens värde efter avdragen rabatt.


7. Reklamation & Fel

Litenleker.se följer konsumentköplagen vid eventuella reklamationer, se www.konsumentverket.se. Vi på Litenleker står för returfrakten vid fel/reklamation samt betalar portot tillbaka till dig vid eventuellt byte av vara. Om du som kund missar en upphämtning av det reklamerade godset trots överenskomelse med oss på Litenleker om när detta ska ske, så blir du som kund skyldig att betala den avgift som transportören tar ut för den bommade utkörningen. Vi har rätten att byta ut delar på en trasig vara för att få den i nytt skick. Tänk på att alltid spara kvitto på försändelsen vid retur. Kontakta alltid Litenleker.se innan du skickar tillbaka varan i dessa fall. Du når oss via mail: [email protected]

Information om elbilar och dess chassin och batteri
Vänligen observera att elbilar för barn har karosser i plast. Vissa modeller har riktig lackering på plasten, vilket ger en mycket hög finish och ett utseende som mer påminner om en riktig bil! De bilar som inte är lackerade kan dock inte förväntas ha samma höga finish. När plastchassit gjuts i sin form så bildas det ojämnheter i plasten som kan visa sig i bl.a gropar och rispor. Detta är normalt och kan helt eller delvis poleras bort om så önskas. Ett batteri måste underhåll laddas hela året även om man inte kör elbilen. Om man inte gör detta så kan ett batteri gå sönder. 


8. Priser

Priserna som anges är alltid inklusive moms.
Vi reserverar oss för eventuella skrivfel. Vid prisjusteringar på redan lagd beställning så informeras du alltid om detta och har då din fulla rätt att ändra eller annullera din beställning.


9. Personuppgifter

Litenleker är ansvariga för behandling av de personuppgifter som du lämnar till oss såsom namn, adress, personnummer, mobil- och telefonnummer samt e-postadress. Genom Er beställning samtycker ni till att Litenleker och dess samarbetspartners lagrar och använder uppgifter om era inköp samt de kontaktuppgifter ni lämnar. Uppgifterna lagras och används för att vi ska kunna fullfölja våra åtaganden gentemot er som kund och ge er bättre service, bland annat genom att göra vår webbplats så personlig som möjligt.

Vi behandlar era personuppgifter med största försiktighet och garanterar att era kunduppgifter endast används av Litenleker och dess samarbetspartners. Litenleker och dess samarbetspartners kommer inte, utan ert samtycke, att vidareförmedla uppgifter om er annat än om detta följer lagstiftning, om det krävs i samband med att ni beställt en produkt eller tjänst eller om Litenleker anser att det krävs för att skydda och försvara rättigheter eller egendom tillhörande Litenleker och dess samarbetspartners.

Om du inte vill att dina personuppgifter ska användas för direktmarknadsföring ber vi dig att maila [email protected] och meddela oss detta.

Du har som kund rätt att efter skriftlig begäran till oss på ovan angivna adress en gång per år få information om hur dina personuppgifter används. Du har även rätt att begära att vi rättar eller tar bort felaktiga uppgifter om dig.


10. Tvister

Vid eventuella tvister ska dessa avgöras av svensk domstol enligt svensk lag.


11. Force Majeure

Litenleker.se ansvarar inte för förseningar orsakade av omständigheter som Litenleker.se inte kunnat råda över såsom exempelvis allmän arbetskonflikt, krig, eldsvåda, blixtnedslag, terroristattack, ändrad myndighetsbestämmelse, tekniska problem, fel i el-/tele-/dataförbindelser eller annan kommunikation samt fel eller försening i tjänster från underleverantör på grund av omständighet som här angivits.

Dessa omständigheter ska utgöra befrielsegrund som medför befrielse från skadestånd och andra påföljder. Om någon sådan situation skulle uppstå informerar Litenleker.se dig dels i början och dels i slutet av tiden för den aktuella situationen. Har omständigheten varat längre än två månader har både Du och Litenleker.se rätt att häva köpet med omedelbar verkan.