Din varukorg är tom.

BigJigs - Dina träleksaker på nätet

BigJigs - Dina tr�leksaker p� n�tet

Träleksaker som gör skillnad för både ditt barn och miljön

BigJigs är ett engelsk familjeföretag som funnits sedan tidigt 90-tal. I sortimentet hittar ni bl.a. babyleksaker, pussel, spel, utelek, tågbanor i trä, lekset och inredning.

BigJigs skapar och utvecklar kontinuerligt nya produkter med brittisk inspiration.
Bigjigs produkter säljs i många länder runt om i världen och kom till Sverige 2009.

De fokuserar främst på produktion av högkvalitativa träleksaker.

Gå till BigJigs Hemsida.

Framåt Bakåt Visa alla 98 produkter | Sida 1 av 4 |
Bigjigs - Tågbana - T-Rex-Sprängbro Att blanda dinosaurier och tåg gör leken rolig! Detta fantastiska förhistoriska tillbehör kommer att ha unga järnvägsentusiaster underhållna i timmar! Historier skapas när den hungriga dinosaurien brister genom bron, vilket gör att spåret går sönder och tåget flyger iväg. 492 kr Köp
Bigjigs - Stapeltorn - Siffror Och Djur 10 vackra och dekorativa stapelblock i trä som passar både träning, balans, rymdförståelse, färger och mycket mer. 361 kr Köp
98 produkter | Sida 1 av 4 | Framåt Bakåt

Miljön på BigJigs.

Bigjigs tar miljöfrågor och sitt etiska ansvar på största allvar. För att säkerställa att deras påverkan på miljön är så liten som möjligt, har de vidtagit en hel rad med åtgärder med avseende på sina produkter och sina kontor.
 
Bigjigs använder hållbara källor för alla sina träprodukter. Produkterna är huvudsakligen tillverkade av massivt gummiträ, men även av lindträd, MDF och Plywood. Träden tas från ansvarsfullt brukade skogar som är en del av olika återplanteringsprogram. Gummiträden används först för att utvinna latex och därefter används träden till tillverkning av bl.a. träleksaker. Gummiträd är ett hårt och hållbart träslag mycket lämpat för detta ändamål. 

I sina transporter arbetar Bigjigs med förpackningar som har 90 % eller mer återvunnet material. På Bigjigs huvudkontor finns en miljöpolicy som bl a innebär ett papperslöst kontor och egen elförsörjning med solpaneler på taket.
Alla produkter är lackade eller färgade men giftfria material, och allt mer övergår man till vattenbaserade färger som lyfter fram det fina i träet och är skonsam för hälsan hos fabriksarbetarna, miljön och barnen.
 
Alla Produkterna är CE-certifierade och uppfyller därmed den europeiska leksakstandarden (EN71). CE-certifieringen innebär bl.a. att inga ämnen som kan skada barnen används i tillverkningen - d.v.s. att lim och färger är giftfria utan bly och andra tungmetaller. Leksaken har också genomgått tester som prövar dess hållbarhet och formgivning. Leksaker som klarat testet får inte ha vassa kanter, träflisor eller långa snören som kan skada barnen i leken.

I dagsläget levererar BigJigs till leksaksbutiker i över 35 länder i Europa, Australien, Sydafrika och USA. Över åren har de byggt upp fantastiska förhållanden med sina handelspartners och de ser det som sin uppgift att behålla dessa  genom att stödja dem och vara lojala på bästa möjliga sätt.

BigJigs