Din varukorg är tom.

Moulin Roty - Gårdagens leksaker för dagens barn

Moulin Roty

En modern leksak som för oss tillbaka i tiden

Moulin Roty är ett Franskt företag grundat av en grupp vänner på tidigt 70-tal. Meningen var från början att skapa inredningsdetaljer men det övergick senare till att bli specialiserade på barnprodukter. Moulin Roty har under de senaste åren vuxit enormt, kanske är det p.g.a deras koncept "Gårdagens leksaker för dagens barn" som ska finnas till för att lära barn om leksaker från förr samt återansluta föräldrar, mor- och farföräldrar med det som hörde deras barndom till.

Till Moulin Rotys hemsida

Framåt Bakåt Visa alla 2 produkter | Sida 1 av 1 |
2 produkter | Sida 1 av 1 | Framåt Bakåt

Om Moulin Roty

Tänk dig, året är 1972, och en grupp på ca 20 vänner letar efter ett gemensamt projekt som kan ge dem både arbete och en viss livsstil. Gruppen bestämmer sig för att köpa en gammal kvarn som har förfallit in i ruiner. De renoverar kvarnen steg för steg så att deras familjer kan flytta in och leva där tillsammans som ett kollektiv. Äventyret börjar då med färgtryck och pysselprojekt så som lampor, smycken, inredningsdetaljer osv..

1975. Françoise Blindermann har kännt till Moulin Roty sedan start. De träffades på en bytesmarknad och sedan dess har hon samatbetat med Moulin Roty och framtagandet av nya kollektioner. Tillsammans med sin dotter Cécile, designade hon år 2008, Jolis Pas Beaux-serien som har varit en riktig hit! Jolis Pas Beaux betyder i princip "ful-söta" på franska.

Samma år är det två produkter från Moulin Rotys sortiment som får hela företaget att ta en vändning. Först och främst en liten bil gjord av trä, skum och textil, som visade sig göra stora framgångar på mässor och utställningar. Den andra var "La douillette" en mjuk trasdocka som förförde alla med sin originalitet. En order på 1500 bilar får ut varumärket på marknaden. Moulin Roty släpper då en hel kollektion som har sitt ursprung i den lilla bilen. Gungleksaker i tyg släpps senare under 1975 och visar sig vara en stor succe.

Från början specialiserade sig Moulin Roty på dekorativa inredningsdetaljer. Det övergick sedan till produkter för barnkammaren och de släppte då trätavlor, mätbrädor, klockor och små stapelleksaker i trä.

År 1985 har Les douillettes genomgått många transformationer. Kollektionen har berikats med kaniner, nallar, elefanter och har tagit plats i alla former och färger du kan tänka dig. 

1988 utbröt en brand och hela Moulin Rotys verkstad blev förstörd. Designerna, legret, viktiga papper och maskiner var föralltid borta. De flyttade då till Nort Sur Erdre, 15 km bort och bestämde sig för att börja om från början. Denna nystart spelar en stor roll i deras nya design och försäljningsaspekterna för företaget. 

"Gårdagens leksaker för dagens barn"; ett nytt koncept - leksaker inspirerade från förr i tiden som är uppdaterade till dagen standarder. Ett sortiment som syftar till att lära barn om leksaker och spel från det förflutna och för föräldrar eller fra- och morfäräldrar som får återansluta med sånt som hörde deras barndom till. 

År 2000 börjar man exportera Moulin Rotys produkter. Det första dotterbolaget grundas i England och man komunicerar även över hela världen med hjälp av internet.

2001 öppnar Moulin Roty sin första butik i Nantes. Där visas hela sortimentet i en varm och vänlig miljö.

Under årens gång har en mängd nya familjemedlemar tillkommit och sortimentet har ökat enormt. Varje år lämnar 1.5 miljoner produkter företaget för destinationer både nära hemmet men också längre bort. Från Frankrike till närliggande länder i Europa till USA, Japan och Australien. 

                    Det var i denna kvarn, år 1972 i Frankrike som allting började

Moulin Roty