Din varukorg är tom.

Oskar & Ellen - Leksaker i tyg av svensk design

Oskar & Ellen

Tygleksaker designade i Sverige tillverkade på Filippinerna

Oskar & Ellen startades år 2000 av Petra Rigby Jinglöv och företaget fick namnet av hennes två barn Oskar och Ellen. Leksakerna är handgjorda, tillverkade i tyg och inbjuder till lek. Familjen bodde på Filippinerna i fyra år och av kärlek till landet och folket så kommer tillverkningen av produkterna aldrig att flyttas där ifrån. 

Till Oskar & Ellens hemsida

Framåt Bakåt Visa alla 0 produkter | Sida 1 av 0 |
0 produkter | Sida 1 av 0 | Framåt Bakåt

Om Oskar & Ellen

Oskar & Ellen är ett litet svenskt företag som har som abition att nå ut i vimlet av leksaker som finns på marknaden. De vill erbjuda er en produkt som står för etiskt tillverkning, hög kvalitet och säkerhet! Det ska vara en produkt som skiljer sig ur mängden, den ska vara rolig att leka med, stimulera fantasi och rollspel samt uppmuntra till lek. 

Lärandet börjar i leken. Leken ger också barnen möjlighet att öva sin sociala kompentens, bearbeta sina rädslor, öva på grundläggande begrepp, utveckla sina sinnen, pröva vuxenroller, öva på språk, utveckla fantasi och samarbetsförmåga, befästa kunskaper m.m.

Petra Rigby Jinglöv grundade företaget år 2000, samma år som hennes son Oskar föddes och samma år som hennes dotter Ellen fyllde två. Petra och hennes familj bodde i flera år i Asien. Idag har hela famljen flyttat tillbaka till Sverige och företaget Osakr & Ellen har sitt kontor i Stockholm. Det drivs som ett familjeföretag av Anita och Petra Jinglöv.

tillverkningen sker på Fillipinerna. Deras produkter är handgjorda. De strävar efter en produktion som är både etisk och med miljötänk. Ofta besöker de de skickliga sömmeskorna som de känner väl efter mer än tio års samarbete. Oskar & Ellen jobbar med tre olika syateljéer som verdera har ca 30 anställda. 

Löne- och arbetsvillkoren följer Fillipinsk lag och atmosfären på ateljéerna är vänlig. Alla anställda har fri tillgång till vatten, toaletter och fläktar och mobiltelefoner är tillåtna. Oskar & Ellens kontinuerliga beställningar innebär en stabil, säker inkomst för de anställda.

Oskar & Ellen AB hjälper även till lite extra vid naturkatastrofer dom tyfoner, jordbävningar och översvämningar som är vanligt förekommande på Fillipinerna.

De besöker sina leverantörer årligen. Petra Rigby Jinglöv och henne familj bodde på Fillipinerna i fyra år, Oskar förddes där, så landet och dess människor betyder mycket för för dem. Därför kommer tillverkningen av deras produkter aldrig att flyttas till något annat land. Det Filippinska folket är varma och glada människor som de på oskar & Ellen är säkra påkommer att speglas i deras produkter som är tillverkade med hjärta och stolthet.

Produkterna är tillverkade i bomull, polyester, rayon och ibland ull. Materialet är olika för olika produkter och importeras från Korea, hong Kong och USA.

Alla deras produkter fraktas till Europa (stockholm med båt. Det tar ca 6 veckor. I Vissa fall kan enstaka produkter flygas hem. Varje produkt för förpackad i en tyllförpackning (nät).

                                 Några av Oskar & Ellens anställda på Filippinerna 

Oskar & Ellen