Din varukorg är tom.

Poppe - Den populära popcornmannen

Poppe

Poppe lekfull etik = glada och nöjda barn

Poppe är ett omtänksamt och känsligt popcorn, som lär barnen värdegrund och lekfull etik. 

Poppe vill inspirera och uppmuntra till meningsfulla samtal och kreativt skapande, vi erbjuder därför både kvalitativa böcker och pyssel-aktiviteter!

Barnböcker om känslor när det är som bäst!

Till Poppes hemsida

Framåt Bakåt Visa alla 0 produkter | Sida 1 av 0 |
0 produkter | Sida 1 av 0 | Framåt Bakåt

Om Charlotta och Popcornmannen Poppe

Charlotta Lagerberg-Thunes, författare av böckerna om Popcornmannen Poppe är utbildad beteendevetare och har gedigen kunskap kring barn och deras välbefinnande. 

Hon har studerat bland annat Pedagogiskt ledarskap, Pedagogik, Psykologi, Sociologi och Hälsopsykologi /Beteende medicin. Tidigare har Charlotta arbetat som pedagog, coachat ungdomar och vuxna till arbete och även som frilansskribent.

Charlotta har medverkat vid flera skrivkurser hos bl a ABF och Folkuniversitetets regi samt studerat Kreativt skrivande vid Växjö Universitet. Hon har skrivit artiklar för bland annat Barnsidan.se, Allt om skolan, Dagens skola.se, tidningen Barn i stan och Wellnessguiden om välbefinnande. 

Tidigare när hon arbetade inom förskolan och grundskolan var hon en av dem som var med och drev mobbingteamet och elevrådet framåt. Hon har även arbetat en hel del med barn med olika slags funktionshinder som t ex barn med tal- och skrivsvårigheter, ADHD, ADD, Asperger syndrom, autism, Downs syndrom, dyslexi, Tourettes syndrom eller barn med alkoholrelaterade skador och som stödpedagog för särskilda barn inom grundskolan och förskolan. 

BRIS
Charlotta har också arbetat ideellt som jourare för hjälporganisationen BRIS (Barnens rätt i samhället), där fick hon möjlighet att ta del av utbildning kring samtalsmetodik, barnkonventionen och grund- och fortsättningsutbildning till BRIS-jourare samt andra viktiga kurser. Charlotta har också medverkat kring ett antal mässor för BRIS räkning, där hon har gett information om BRIS betydelsefulla arbete, för henne känns alltid barnperspektivet aktuellt och angeläget.

Lekfull etik
När Charlotta arbetade som pedagog undervisade hon bland annat i ämnet etik. Bland hyllorna fann hon en del svartvitt material som kändes knastertorrt, tråkigt och stundtals moraliserande.

Hur entusiasmerar man små barn att lära sig om etik och EQ? Man gör det lustfyllt, lekfullt, roligt och inspirerande och väver samman inlärningen med roliga moment som bakning, odling eller sång tänkte Charlotta.

Popcornvärlden 
I klassrummet fanns en stor skål målad på whiteboarden. Skålen fylldes varje dag med ett eller flera popcorn i, om barnen varit gulliga mot varandra. Vid konfliktfyllda dagar suddades även popcorn ut.

När skålen var fullritad med popcorn, ordnades det med härligt popcornkalas!
Så år 2003 uppfanns den lilla Popcornmannen Poppe som numera är en kär vän bland många barn, föräldrar och pedagoger. Charlotta skapade en hel popcornvärld där barnen ritar, målar, sjunger, odlar, masserar och mycket, mycket mera. I den fantasifulla Popcorndalen bor Poppe tillsammans med sina vänner. Majsan, Cornie, Poppan, Mini-Majs och många andra härliga små popcornvänner. Där lär popcornen barnen etik fast med massor av sprall, bus och fniss i hela kroppen. 

Barnens härliga tankeställare ger inspiration 
EQ har blivit ett allt naturligare inslag på skolor och en del av pedagogiken idag. Poppe fungerar mycket väl som ett pedagogiskt redskap men också utmärkt för barn och föräldrar i hemmet, där man på ett skönt sätt kan diskutera livets olika teman ur en unik barnbok som poppar! 

Charlotta Lagerberg-Thunes, Författare av Popcornmannen Poppe

Poppe - Den popul�ra popcornmannen