Din varukorg är tom.

Slazenger - Proffs på bollar sedan 1800-talet!

Slazenger

Tillverkare av bollar och andra sportartiklar

Slazenger är proffs på bolltillverkning! Genom åren har de tillverkat de flesta sportartiklar du kan tänka dig men inte fören de påbörjade sin tillverkning av tennisbollar i slutet på 1800-talet hittade de rätt inriktning. Idag är de huvudsponsor för den stora tennistävlingen Wimbeldon och detta har de faktiskt varit ända sedan 1902, alltså över 100 år! Detta är ett av de längsta, oavbrutna sponsorsamarbetena genom historien! Förutom tennisbollar tillverkar Slazenger än idag andra sportartiklar som bland annat hockeyprodukter, fotbollsartiklar och tillbehör till Cricket!

Till Slazengers hemsida

Framåt Bakåt Visa alla 0 produkter | Sida 1 av 0 |
0 produkter | Sida 1 av 0 | Framåt Bakåt

Om Slazenger

År 1881, fyra år efter att the All England Lawn Tennis and Croquet Club höll sin första tävling, började Slazenger producera "Det nya tennisspelet" komplett i en låda. Slazenger var en av de ledande slagträ-tillverkarna i världen på denna tid. Genom årens gång har de producerat de flesta sportartiklar du kan tänka dig, allt från tennisracket till golfkläder. Det var dock när de tog det modiga steget i slutet på 1800-talet att börja tillverka tennisbollar som de såg sin stora framgångssaga. I deras anläggning i Barnsley, England tillverkades tennisbollarna och de exporterades sedan till hela världen.

År 1902 blev Slazenger utsedda till den officiella sponsorn av tennisbollar till Wimbeldon och ända fram tills idag, 2015, är de fortfarande den officiella sponsorn för Wimbeldon. Detta är ett av de längsta, oavbrutna sponsorsamarbetena genom historien. År 1877 var det 22 deltagare i tävlingen och 180 bollar användes, 1939 ställde  531 tävlande upp och 8352 Slazenger Lawn tennisbollar användes, vid Wimbeldon 2005 var det 668 deltagare och hela 52.000 Slazenger Lawn-bollar användes!

Slazenger