Din varukorg är tom.

Tidy Books

Tidy Books

Bokhyllan som får ditt barn att vilja läsa

Tidy Books bokhyllor designas för att passa alla barns behov. Höjden är perfekt för att barnen själva ska komma åt sina böcker, hyllplanen är anpassade för att barnens böcker som kommer i alla former och storlekar ska få plats och framförallt, bokhyllan visar upp böckernas omslag, inte dess ryggar, vilket gör barnen mer intresserade av sina böcker och gör det lättare för barnen att välja den bok de vill ha.

Till Tidy Books hemsida

Framåt Bakåt Visa alla 0 produkter | Sida 1 av 0 |
0 produkter | Sida 1 av 0 | Framåt Bakåt

Historian om Tidy Books framgång

Hur och varför startades Tidy Books?

Geraldine startadeTidy Books år 2004 då hon designade hennes första bokhylla för barn till hennes egen dotter. Det stod klart för henne att barn faktiskt dömmer böcker utifrån dess omslag, inte ryggen!  Sedan dess har hennes bokhyllor fått barn att börja läsa.

Låt oss berätta vad som hände: År 2004 var Geraldine ute och letade efter en bokhylla till hennes dotter Adele men alla barnbokhyllor i butikerna var egentligen bokhyllor för vuxna, utsmyckade för att passa i ett barnrum. Dessa bokhyllor visar bara bokryggarna och fungerar egentligen bara för böcker i samma storlek - som de flesta vuxenböcker har. Bokhyllan som Geraldine sökte fanns inte så hon tog fram sina verktyg och skapade den första Tidy Books-bokhyllan i hennes fiol-verkstad. När andra föräldrar såg hennes egentillverkade bokhylla ville de också ha en!

Hon startade företaget och tillverkningen i sin fiol-verkstad med endast $800 och en liten annons i en föräldratidning. Hon hade ingen erfarenhet av eget företagande men hennes bakgrund som fiol-tillverkare hade påverkat hennes sätt att göra saker på och perspektiv att se saker på, särskilda grunder och värderingar: mäta två gånger såga en, kreativitet, engagemang och slutprodukter i tanke.

Responsen var fantastisk! 

Hur kan Tidy Books bokhyllor få barn att läsa mer?

Du har säkert lagt märke till att vanliga bokhyllor inte funkar särskilt bra för barn eller deras böcker. Barnböcker kommer i många olika former och storlekar. I en vanlig bokhylla trillar resten av böckerna som står bredvid en bok om man tar ut den. Det är också svårt att hitta rätt bok utan hjälp från en vuxen. För ett litet barn kan allt detta avskräcka ett barn från att hitta boken de vill ha.

Tidy Books bokhyllor visar böckerna med deras omslag riktade utåt så att barnen kan se och själva välja ut vilken bok de vill ha. Designen gör det lätt för barn och de som inte ännu har lärt sig att läsa att se, välja och njuta av böcker självständigt och få dem att gilla böcker redan i en tidig ålder.

Vad är speciellt med Tidy Books bokhyllor jämfört med andra bokhyllor i samma stil?

Du har säkert sett bokhyllor i samma stil innan som visar upp böckernas omslag på t.ex bibliotek och i skolor. Dessa bokhyllor är jättebra för att visa upp böckerna men inte lika bra för att förvara dem. De är klumpiga och inte tillverkade för att passa in i någons hem.

Geraldine är idag stolt över att kunna säga att Tidy Books var den första bokhyllan som visar upp omslaget och som är designad för att ha i sitt hem.

Vad gjorde de för att bli ett miljövänligt företag?

Du kan vara säker på att när du köper en produkt från Tidy Books trampar du så lätt som möjligt på vår planet genom Tidy Books fyra riktlinjer och ansvarsfulla företagande

1. Deras produkter tillverkas av FSC-märkt hållbart virke

2. Deras produkter behandlas med en miljövänlig vattenlack vilket är bättre för både producenterna och vår planet. Efter att Geraldine hade gjort ett besök i fabriken upptäckte hon att de vanliga "säkra" lackfärgerna som användes hade en giftig lukt så hon bestämde sig för att använda en vattenlack istället. De är helt nöjda eftersom vattenlack inte har någon lukt, är helt säkert för barn och bättre skyddar hälsan för de som producerar Tidy Books produkter.

3. Deras produkter packas i platta paket till den mån det är som det är möjligt. Detta gör att det får plats fler paket i varje leverans och minskar bränsleförbrukningen.

4. En av företagets slutmål är att fungera som en social aktör: oavsett bolagets resultat donerar de till välgörenheter. Även om de är ett litet företag så vet de att de kan göra något.

Tidy Books