Din varukorg är tom.

no-title

Ta tempen utan att nudda huden!

Många barn tycker att det är läskigt och obekvämt att ta tempen med en vanlig febertermometer. Med en IR-febertermometer slipper ni dock utsätta barnen för obehaglig rektal mätning och osäker febermätning i örat. IR-termometern mäter febern enkelt, säkert och hygieniskt utan att ens nudda huden! En revolution för barn och föräldrar!

Infraröd febertermometer för barn

En febertermometer med infraröd mätning är den absolut bästa för både barn och förälder. IR-termometern gör det möjligt att ta tempen med högsta säkerhet, helt utan att nudda huden. Detta gör febermätningen superenkel för dig som förälder och helt smärtfri för barnet, som annars kan uppleva febermätningen som obehaglig med en vanlig febertermometer rektalt, oralt eller i örat. Obehaget kan både bero på att det är läskigt men också för att det faktiskt kan göra lite ont. 

no-title

Detta gör det så klart inte lättare som förälder vid febermätningen som måste göras flera gånger varje dag då barnet är sjukt. Det gör både ont i hjärtat att se sitt barn känna obehag, samt så kan det vara frustrerande och svårt att få till en bra febermätning när barnet inte är särskilt medgörligt. IR-termometern är då till mycket hjälp och kan till och med fascinera barnet som tycker att det är både roligt och intressant med manicken som på ett magiskt sätt kan mäta deras feber utan att ens vara i kontakt med dem. 

Febermätningen med en IR-termometer är både snabb och säker

Febertermometern är inte bara praktisk när det kommer till att få barnet att känna sig tryggt i situationen. Du som förälder kan också vara helt trygg med att den återger en mycket exakt mätning av barnets kroppstemperatur. Febertermometrar med infraröd mätning har en ytterst korrekt mätning och är mycket mer pålitliga än en vanlig febertermometer. Mätningen görs dessutom betydligt snabbare med en IR-termometer än med en vanlig termometer. En IR-febertermometer visar resultatet omgående, på mindre än 1 sekund! En vanlig febertermometer har ofta en väntetid på ca 10-30 ca sekunder och under den tiden måste termometern dessutom ligga still i ändtarmen, örat eller under tungan. Inte så konstigt att det väcker obehag!

Hygieniskt och bakteriesäkert med IR-mätning

Eftersom att febermätningen med en infraröd febertermometer görs helt utan beröring och kontakt med huden så är den självklart också 100% hygienisk och smittfri för nästa användare av febertermometern.

Varför sjukhusen älskar sina infraröda febertermometrar

IR-termometrar rekommenderas av läkare världen över. De används flitigt på sjukhus av flera goda anledningar. Bland annat underlättar det för sjuksköterskorna att kunna ta tempen på sina patienter och sovande barn utan att behöva väcka dem.

Läkaren rekommenderar IR-febertermometern för att:

no-title
  • Mätningen är komfortabel för både patient och sjukvåradre.
  • IR-termometern ger ett mycket säkert resultat av tempen.
  • Det är hygieniskt och bakteriesäkert.
  • Febermätningen görs otroligt snabbt.

Du kan mäta mycket mer än kroppstemperatur med en infraröd termometer

Termometern med IR kan göra så mycket mer än att bara mäta feber. Den kan också bland annat läsa av rumstemperaturen. Som förälder kan man ha mycket hjälp av den infraröda febertermometern i vardagen. 

Termometern med IR kan läsa av temperaturen på bl.a:

  • Nappflaskan
  • Barnmaten
  • Vattnet i badbaljan
no-title

Att tänka på när ni mäter feber

Innan ni mäter febern, oavsett om det är med en IR-termometer eller med en vanlig febertermometer, så bör man göra detta efter att personen i fråga har vilat i minst 30 minuter. Mätningen görs därför med fördel på morgonen innan personen går upp. Kroppstemperaturen är alltid lite högre på eftermiddagen än på morgonen. Observera att det inte bara är fysiska ansträngningar som kan påverka kroppstemperaturen. Även pysykisk anspänning kan höja kroppstempen. Den normala kroppstemperaturen för vuxna ligger i allmänhet mellan 36,1-37,8°C. Barn har dock normalt sett lite högre temp än vuxna. Det kan därför vara bra att mäta barnets kroppstemperatur även när det är friskt, så att man vet vad deras normala temp brukar ligga på. Kroppstemperaturen kan variera ganska mycket från individ till individ men kroppstemperaturer över 38°C klassas som feber.

Här hittar du våra IR-febertermometrar