Din varukorg är tom.

no-title

Julklappstips

Har du svårt att komma på vad du ska ge bort i julklapp? Här ger vi tips på julklappar till barn i alla åldrar, från baby till tonåring, men också till den gravida kvinnan. De bästa julklappstipsen hittar du här!

Julklapp till bebis

Att hitta en julklapp till en bebis kan vara svårt. Ofta kan babyleksaker upplevas lite tråkiga och de mesta nyttoprylar som filtar, kläder osv. finns det oftast redan gott om. Samtidigt som man vill vara originell med sin julklapp till bebisen så vill man självklart också tänka på att julklappen ska passa för ändamålet. Många väljer att köpa saker som barnet kan ha nytta av senare i livet medan andra satsar på en julklapp som bebisen och föräldrarna kan nyttja under bebisperioden.

Barnet utvecklas som snabbast under bebisperioden och en leksak som var populär under det första året är troligtvis inte så intressant under det andra året i barnets liv. Satsa därmed inte på alltför dyra leksaker till babyn. Ett tips på julklappar till babyn kan vara pedagogiska leksaker som utvecklar barnets förmågor så som tekniken att lära sig gå, övar upp motoriken eller varför inte färg- och formigenkänning. Gäller det dock en julklapp som kan användas under en lång tid eller kanske till och en grej som kan gå i arv i flera generationer, så kan det vara värt att spendera några kronor extra. T.ex är gunghästen och babyfilten ett perfekt julklappstips just för detta ändamål!


Julklapp till nyfödd

Början av bebisens första år ser helt annorlund ut jämfört med den senare delen. Den första tiden i barnets liv består mest av sömn, blöjbyten och måltider i form av mjölk, medan den senare delen oftast resulterat i ett barn som kryper runt på golvet eller till och med redan har lärt sig gå och nu är ute på upptäcktsfärd och klämmer och känner på allt i dess väg. Det är under det första halvåret som bebisen utvecklar sinnen och förmågan till kontakt med omgivningen. En julklapp som låter barnet använda sina sinnen är därmed perfekt för den nyfödda bebisen.

Förslag på julklappar till nyfödd

 

Fri frakt
Lekkuddar - 45 Blockdelar
2.093 kr Köp
Nyhet
Väggdekoration Figurskylt Traktor
209 kr Köp

Se fler tips på julklappar till nyfödda! 

Julklapp till 1-åring

Julklappen till 1-åringen kan variera väldigt mycket, eftersom bebisar behöver olika lång tid på sig att utveckla sina förmågor. Inom tid kommer dock de flesta barn att gå igenom vitala faser i livet, vilket innebär att även om 1-åringen får en julklapp som denne inte kan använda just då, t.ex en gåvagn, så kommer julklappen säkerligen att kunna utnyttjas flitigt endast några månader framåt i tiden.

Förslag på julklappar till 1-åring

 

Fri frakt
Lekkuddar - 45 Blockdelar
2.093 kr Köp
Nyhet
Väggdekoration Figurskylt Traktor
209 kr Köp

Se fler tips på julklappar till 1-åringar här!

Julklapp till 2-åring

När barnet är runt två år är det lättare att köpa julklappar som barnet själv kan utnyttja och uppskatta. Många tycker dock att det fortfarande kan vara ganska svårt att hitta en bra julklapp eftersom de flesta leksaker har en rekommenderad ålder på 3 år+. Vi hoppas därmed att våra julklappstips för 2-åringen ska hjälpa er på traven. Pedagogiska leksaker är ultimata julklappar just för 2-åringar då barnet börjat se likheter och olikheter, samband, förstå rätt och fel och använda sina medfödda men nu utvecklade förmågor.

Förslag på julklappar till 2-åring

 

Se fler tips på julklappar till 2-åringar här! 

Julklapp till barn

Det är självklart väldigt individuellt från barn till barn vad de tycker att den perfekta julklappen faktiskt är. Beroende på barnets intresse, ålder m.m så varierar svaret. Det är dock inte alltid barnet har skrivit någon önskelista på vad som önskas i julklapp och i de fall som en sådan faktiskt finns så kan fantasin ha sprudlat så fritt att man tvingas erkänna att det faktiskt inte går att hitta de lila bananerna eller den flygande hunden som barnet har önskat sig i julklapp. Är grejerna på önskelistan dock realistiska så kan man ofta också räkna med att barnet kommer att få dessa i julklapp av någon annan familjemedlem eller vän. För att undvika att det blir dubletter av julklapparna kan man därmed behöva lite tips och inspiration på vad som kan passa att ge bort i julklapp till barn.


Julklapp till 3-åring

De flesta tycker normalt sett att det är lättare att hitta julklappar till barn som är 3 år och uppåt. Detta eftersom de flesta leksaker på marknaden av säkerhetsskäl ej skall användas av barn under 3 år. Men bara för att sortimentet för barn över 3 år är betydligt bredare så innebär det kanske inte alltid att det blir lättare att hitta den perfekta julklappen ändå. Tvärtom så kan det istället bli svårt att sålla ut guldklimparna från den stora massan. Ta därför gärna del av våra julklappstips för 3-åringar om du har idétorka.

Förslag på julklappar till 3-åring

 

Fri frakt
Lekkuddar - 45 Blockdelar
2.093 kr Köp

Se fler tips på julklappar till 3-åringar här! 

Julklapp till 4-åring

4-åringen älskar att titta och observera och deras lekar är ofta inlevelsefulla rollspel och utgår mer än ofta ifrån att barnen bearbetar det dem lärt sig av sin omgivning. Många 4-åringar leker därmed kock, doktor och andra yrken, ja, de tar sig till och med ofta an tråkiga hushållssysslor så som diskning och dammsugning. Därmed passar det utmärkt att ge bort rekvisita till denna typ av lekar i julklapp till 4-åringen!

Förslag på julklappar till 4-åring

 

Fri frakt
Lekkuddar - 45 Blockdelar
2.093 kr Köp

Se fler tips på julklappar till 4-åringar här! 

Julklapp till 5-åring

5-åringen är äldst på dagis och ska snart bli yngst i skolan. De flesta barn i denna ålder vill lära sig saker att skryta med inför klasskompisar och mor- och farföräldrar. Därmed hör man ofta frågan "varför?" när man talar med barn i femårsåldern. För femåringen är det roligt att lära sig och öva på att räkna till 10 eller känna igen bokstäver ur alfabetet. Vårt tips på en julklapp till en 5-åring är därmed en pedagogisk leksak som hjälper till att utveckla dessa kunskaper hos barnet. 

Förslag på julklappar till 5-åring

 

Fri frakt
Lekkuddar - 45 Blockdelar
2.093 kr Köp

Se fler tips på julklappar till 5-åringar här! 

Julklapp till 6-åring

6-åringen går sista året på dagis eller första året i skolan och förväntas nu kunna sköta sig mer själv, hålla tiden m.m. Så vad är då mer passande som en julklapp till 6-åringen än just utrustning till skolan? Julklappstipsen till 6-åringen som ni får av oss är en härlig blandning av nyttoprylar som barnet faktiskt behöver till skolan medan andra kan vara exempel på saker som kan förgylla den långtråkiga skoldagen.

Förslag på julklappar till 6-åring

 

Fri frakt
Lekkuddar - 45 Blockdelar
2.093 kr Köp
Stuffstore - Ledlightvantar 149 kr Köp

Se fler tips på julklappar till 6-åringar här! 

Julklapp till 7-åring

När barnet är runt 7-årsåldern så börjar denne att lära sig att samarbeta. 7-åringen börjar också pröva sin förmåga att tävla med andra. De snappar snabbt upp de senaste trenderna i skolan, om vad som är poppis just här och nu. Ofta handlar det om samlarobjekt som barnen kan samla, byta och använda sig av på ett eller annat vis. Ofta är det en social grej som är optimal för 7-åringens sociala utveckling. Samlarkort är lika populära än idag som de var för 50 år sedan, likväl som att några idag samlar på Fidget Spinners eller söker efter och samlar Pokémons i appen Pokémon Go. Saker som dessa är därmed vårt heta julklappstips till sjuåringen!

Förslag på julklappar till 7-åring

 

Fri frakt
Lekkuddar - 45 Blockdelar
2.093 kr Köp

Se fler tips på julklappar till 7-åringar här! 

Julklapp till 8-åring

8-åringar kommer ofta in i en period där de ena sekunden är pratglada och spralliga och kräver uppmärksamhet och närhet, medan de andra sekunden inte vill något hellre än att få vara ensamma en stund och ta avstånd från allt och alla i omgivningen. Därmed kan en julklapp till 8-åringen variera brett från en grej som barnet kan nyttja vid egentid till något som passar bättre i sociala situationer. Vi ger er därför en del julklappstips nedan som fungerar för båda delar.

Förslag på julklappar till 8-åring

  

Fri frakt
Lekkuddar - 45 Blockdelar
2.093 kr Köp
Stuffstore - Ledlightvantar 149 kr Köp

Se fler tips på julklappar till 8-åringar här! 

Julklapp till 9-åring

9-åringar har börjat inse att föräldrar inte kan och vet allt och barnet kan därmed börja ifrågasätta saker och starta diskussioner, samtidigt som de är villiga att lära sig mer om saker och ting. Mer än ofta spenderar de dock tid på att fundera mycket på saker som de sedan håller inom sig, hellre än att prata öppet om tankarna. I denna ålder kan social tid med vänner värderas högre än tid med familjen. Julklappar till en 9-åring behöver alltså inte alls vara så komplicerade. Saker som passar för både sociala sammanhang likaväl som för barnets egentid lämnar utbudet på julklappar väldigt brett. Många 9 åringar gillar dock att skriva, speciellt med hemliga språk som vuxna inte förstår sig på, så kanske kan något så enkelt som en penna och ett papper vara den ultimata julklappen för just 9-åringen.

Förslag på julklappar till 9-åring

 

Se fler tips på julklappar till 9-åringar här!

Julklapp till 10-åring

10-åringar befinner sig i ett stadie mellan barn och tonåring. Det kan vara svårt för barnet att hitta sig själv och veta vad denne faktiskt vill under denna period. Samtidigt som relationen till familj finns kvar så blir kompisar allt viktigare för 10-åringen. Barnet söker sig fram för att passa in, bli accepterad och få göra som alla andra. Detta kan innebära att en julklapp som är väldigt trendig och som alla andra barn har är det som står högst upp på 10-åringens önskelista. För många barn är 10-årsåldern också en period då de vill göra om i barnrummet, göra det mindre barnsligt och få det mer vuxet. Så vårt julklappstips till er 10-åring är inredning till tonårsrummet. 

Förslag på julklappar till 10-åring

 

Se fler tips på julklappar till 10-åringar här! 

Julklapp till 11-åring

En julklapp till en 11-åring behöver inte vara alls svår att hitta. I den här åldern övar barn på att vara vuxna, men kroppsligt och känslomässigt är de fortfarande barn. Många barn börjar därför sminka sig, fixa håret och lägga mer tid på sitt utseende, samtidigt som de fortfarande ofta har kvar många av favoritleksakerna på rummet och gosedjur i sängen. Likaväl som att julklappen skulle kunna vara något mer vuxet så uppskattas ofta också de mer barnsliga julklapparna av 11-åringen.

Förslag på julklappar till 11-åring

 

Se fler tips på julklappar till 11-åringar här! 

Julklapp till 12-åring

12-åringen har säkerligen specialiserat sig på något som de tycker är extra kul. I den här åldern går barnet ofta helt in för ett intresse. Vissa 12-åringar håller på med datorer medan andra utövar någon typ av sport på fritiden som t.ex fotboll eller ridning. Ett tillbehör till barnets intresse kan därför vara den perfekta julklappen, t.ex ett fotbollsmål till den fotbollsintresserade. Om barnet inte redan har en hobby så kan julklappen dessutom vara en bra start på vägen till att väcka ett nytt intresse, därför rekommenderar vi på Litenleker.se att ge bort någon typ av aktiverande sak till i julklapp till 12-åringen.

Förslag på julklappar till 12-åring

 

Fri frakt
Lekkuddar - 45 Blockdelar
2.093 kr Köp

Se fler tips på julklappar till 12-åringar här! 

Julklapp till tonåring

Julklappen till tonåringen kan vara lite knepig. Vissa tonåringar har kommit in i puberteten, medan andra har några år kvar som barn. Det är väldigt individuellt från barn till barn, men normalt sett så startar tjejernas pubertet runt 10-12 år medan pojkarna är något senare med att bli tonåringar, runt 11-13 års ålder. Kroppen förändras mycket under denna period, både utseendemässigt och mentalt. Julklappen bör kanske därför anpassas efter hur just den tonåring är som du skall ge din julklapp till, snarare än att utgår ifrån en specifik ålder. Om inte annat så kan du räkna med att barnet i fråga kommer att komma in i puberteten förr eller senare och då kanske julklappen som du anpassat till tonåringen kan uppskattas mer än av den som fortfarande har barnasinnet kvar.


Julklapp till 13-åring

13-åringen går ofta igenom en jobbig period full av byten vad gäller musiksmak, klädstil och kompisar. Detta är ett sätt för tonåringen att pröva sig fram och hitta sig själv. 13-åringen tänker oftast svart eller vitt, rätt eller fel, och det finns inte utrymme för så mycket däremellan. Detta innebär troligtvis därför att din 13-åring antingen kommer att älska eller hata din julklapp. Det är inte ovanligt att tonåringen fastnar i en fundering som kan handla om svår självupptagenhet eller ett engagemang för ett intresse och all deras tid kan spenderas på en och samma sak. Som vuxen kan det vara svårt att förstå sig på detta beteende, där det ena veckan bara är fotboll som gäller, medan tonåringen den andra veckan har snöat in på tv-spel och fotboll inte alls är intressant längre. Vårt tips i dessa situationer är man som vuxen bara lyssnar på 13-åringen utan att döma. Är det innebandy som är 13-åringens stora intresse så är kanske en innebandyklubba den bästa julklappen. Sedan får man vara förstående med att det tonåringen önskade sig som mest i julklapp kanske inte kommer vara intressant särskilt länge. Som vuxen kan man därmed också ha i bakhuvudet att man kanske inte ska köpa allt för dyra julklappar till 13-åringen.

Förslag på julklappar till 13-åring

 

Se fler tips på julklappar till 13-åringar här! 

Julklapp till 14-åring

14-åringen behöver mycket sömn. Medan många tonåringar är duktiga på att sova och det kan kännas som om man som vuxen inte gör annat än att tjata på att barnet inte kan ligga i sängen hela dagarna, så är det också många 14-åringar som sover alldeles för lite. Eftersom kroppen förändras så mycket under denna period kräver de flesta 14-åringar omkring 9 timmars sömn per dygn. Vårt julklappstips till 14-åringen är därmed säng- och sov-relaterade saker. En sådan julklapp till en 14-åring som spenderar mycket av sin tid i sängen kan bli rejält uppskattad!

Förslag på julklappar till 14-åring

 

Se fler tips på julklappar till 14-åringar här! 

Julklapp till 15-åring

I 15-års åldern är det sociala umgänget med kompisar viktigt. Tonåringen utvecklas tillsammans med andra i skolan, genom fritidsaktiviteter och på nätet. Via internet kan 15-åringen knyta nya kontakter och uttrycka sin personlighet och sina åsikter. Via sociala medier kan andra tonåringar sedan reagera och uppmärksamma detta. Eftersom tillgången till internet och gemenskapen via sociala medier betyder så mycket för dagens 15-åringar så tycker vi att den ultimata julklappen till en 15-åring borde vara kopplat till detta. Kanske är din 15-åring kreativ och skriver en egen blogg där orden flödar eller är det kanske musik via spotify som är av största intresse? Här får du våra tips på julklappar till 15-åringen.

Förslag på julklappar till 15-åring

 

Se fler tips på julklappar till 14-åringar här! 

Julklapp till Gravid

En gravid kvinna förtjänar verkligen att skämmas bort med fina julklappar. Likaväl som att en välbehövlig fotmassage kan stå högst upp på den gravidas önskelista, så har hon högst sannolikt redan innan hon ens visste att hon var gravid börjat fantisera om saker som hon och barnet skulle vilja ha. Under graviditeten finns det en hel del nyttoprylar som den gravida kan använda sig utav för att underlätta i vardagen. Saker som dessa är ultimata julklappar till den som är gravid. Även saker som kan behövas när barnet väl tittat ut brukar vara mycket uppskattade julklappar.


Förslag på julklappar till gravid

 

Fri frakt
Gravidkudde - C
693 kr Köp

Se fler tips på julklappar till gravida här! 

Du hittar den perfekta julklappen på Litenleker.se!

Vare sig man är 1 år, tonåring eller vuxen så vet vi på Litenleker.se att julen är en magisk högtid för de flesta. Julafton är kanske den dagen som många av oss ser mest fram emot av alla dagar under hela årets gång. Julen är en tid för umgänge, festliga måltider och uppskattning, likaväl som mycket av spänningen inför julafton beror på förväntningar och glädje över att få och öppna julklappar. Den perfekta julklappen kan både vara något som man gått och väntat på att få under hela året eller en grej som man inte ens visste att man önskade sig, men som visade sig passa mottagaren som handen i handsken. Ett hårt eller mjukt paket, ett stort eller litet paket, det gör detsamma, hur som helst så kan den förgylla, inte bara dagen, men också många dagar längre fram i tiden. Vad det än gäller så kommer ni garanterat att hitta den perfekta julklappen i sortimentet på Litenleker.se, kanske med hjälp av våra julklappstips här ovan.

Eller så tar ni bara hjälp av vår fantastiska guide till den ultimata julklappen genom att klicka HÄR 
Vi lovar att du då snabbt och enkelt hittar den julklapp du söker efter!