Din varukorg är tom.

Lundby - Dockskåp och möbler till barn och samlare

Lundby

Klassiska dockskåp i ny tappning

Lundbys klassiska dockskåp Småland och Stockholm heter nu mera Classic och Holiday. Dockhusen Classic och Holiday är tillsammans med de nya husen "Creative" och lyxiga "Premium" lika populära som de alltid varit. Inred kök, vardagsrum och sovrum med möbler och tillbehör i modern och klassisk stil. Med inkopplad el kan du se till att dockskåpet verkligen lyser upp. 
Lundbys dockskåp är älskade av både barn och vuxna som gillar dockor, miniatyrer, inredning och dockskåpstillbehör.

Besök Lundby's hemsida

Framåt Bakåt Visa alla 55 produkter | Sida 1 av 2 |
Lundby Småland TV-set Ett fint tv-set till familjen Lundby! En modern platt-tv på vägen kompletteras med en bokhylla, perfekt när dockskåpsfamiljen vill koppla av en stund tillsammans. I setet ingår även en puff, en katt och sju fina böcker.Skala 1:18Förpackningens mått: 5 x 9,5 x 15 cmFrån 4 år 139 kr Rek. pris 169 kr Köp
Lundby, Braskaminset 129 kr Rek. pris 159 kr Köp
Lundby, Basic badrumsset 129 kr Rek. pris 139 kr Köp
Lundby, Spjälsäng + skötbord 139 kr Rek. pris 169 kr Köp
Lundby, Dockset Shopping 129 kr Rek. pris 179 kr Köp
Lundby Småland, Barnkammare 249 kr Rek. pris 269 kr Köp
Lundby Småland, Leksaksset 119 kr Rek. pris 129 kr Köp
Lundby, Vardagsrumsset Kryp upp i soffan med en varm kopp te och njut av lite skön musik. I detta vardagsrumsset till Lundby ingår en soffa, två soffbord, en matta och en tavla av Lisa Rinnevuo. Soffan är klädd i plysch för en lyxigare finish, borden har träkänsla och finns i två olika storlekar. Mattan är lurvig för att höja mysfaktorn i rummet och den snygga tavlan sätter en sista magic touch på detta stiliga set från Lundby. 229 kr Rek. pris 259 kr Köp
Lundby, Basic köksset 129 kr Rek. pris 139 kr Köp
Lundby, Grillset 149 kr Rek. pris 179 kr Köp
Lundby, Fåtöljset 159 kr Rek. pris 189 kr Köp
Lundby, Bokhylleset 139 kr Rek. pris 169 kr Köp
Lundby, Väggset Creative Party 129 kr Rek. pris 149 kr Köp
Lundby, Sovrumsset 239 kr Rek. pris 259 kr Köp
55 produkter | Sida 1 av 2 | Framåt Bakåt

Om Lundby

Lundby hade sin start i just Lundby, ett område i norra Göteborg dit Grete och Axel Thomsen flyttade år 1945. Grete tillverkade dockhus och tillhörande möbler till sin systerdotter. Systerdottern och hennes vänner älskade dockskåpen och snart föddes idén till att börja tillverka dockskåp för försäljning.

Deras första beställning kom från Ferd. Lundquist & Co (nuvarande NK) och efter redan ett år så öppnades den första dockskåpsfabriken i Lerum. Idag designar och säljer Lundby dockskåp, möbler, dockor och tillbehör som blandar det moderna med det klassiska i en vinnande kombination.

Lundby - Dockskåp och möbler till barn och samlare

Sandberg Wallpaper i dockskåpsformat

När det populära dockskåpet Småland döptes om till Classic så fick huset sig även en renovering. De vanliga tapeterna byttes ut mot miniversioner av Sandberg Wallpapers klassiska tapeter. Även dockskåpet Premium är dekorerad med Sandberg-tapeter. Båda dockhusens nya design kommer från designbyrån Box Design. Även dockskåpet Stockholm, senare Holiday, är designat utav Box Design.

I och med att de andra husen fick sig en renovering så skapades också dockskåpet Creative. Det är framtaget tillsammans med bloggaren och hobbypysslaren Kreativa Karin. Till skillnad från de vanliga Lundby-husen så kan man enkelt byta bakväggarna på docksåpet Creative. Pysselset låter barnet själv färglägga eller dekorera de nya väggarna.

Lundby har även jobbat med konstnären Lisa Rinnevuo som har designat minitavlor till som du kan dekorera dockhuset med. 2012 designade konstnären en unik version av dockskåpet Småland som sedan auktionerads ut i förmån till SOS Barnbyar.