Din varukorg är tom.

Lundby - Dockskåp och möbler till barn och samlare

Lundby

Klassiska dockskåp i ny tappning

Lundbys klassiska dockskåp Småland och Stockholm heter nu mera Classic och Holiday. Dockhusen Classic och Holiday är tillsammans med de nya husen "Creative" och lyxiga "Premium" lika populära som de alltid varit. Inred kök, vardagsrum och sovrum med möbler och tillbehör i modern och klassisk stil. Med inkopplad el kan du se till att dockskåpet verkligen lyser upp. 
Lundbys dockskåp är älskade av både barn och vuxna som gillar dockor, miniatyrer, inredning och dockskåpstillbehör.

Besök Lundby's hemsida

Framåt Bakåt Visa alla 57 produkter | Sida 1 av 3 |
Fri frakt
Lundby Holiday Dockskåp
Lundby Holiday är dockskåpet för dig som älskar sommar och sol! Här finns en stor takterrass för härliga grillkvällar och en utdragbar låda med mosaikmönstrad pool för lata dagar i solen. Ett riktigt sommarhus! Huset har en öppen planlösning och gott om plats för lek. Alla rum är förberedda för el som du kopplar in med hjälp av Lundby Spänningsomvandlare. Det finns flera tillbehör som ger ljus i dockskåpet, det är en alldeles speciell känsla att tända upp för dockorna i det lilla huset. 689 kr Rek. pris 799 kr Köp
Lundby, Klassisk dockfamilj 199 kr Rek. pris 219 kr Köp
Lundby, Spjälsäng + skötbord 139 kr Rek. pris 169 kr Köp
Lundby, Vardagsrumsset 229 kr Rek. pris 259 kr Köp
Lundby Småland, Barnkammare 249 kr Rek. pris 269 kr Köp
Lundby, Trädgård 269 kr Rek. pris 289 kr Köp
Lundby, Bokhylleset 139 kr Rek. pris 169 kr Köp
Lundby, Braskaminset 129 kr Rek. pris 159 kr Köp
Lundby, Två bebisar Ett nytillskott till familjen Lundby - två små bebisar! Båda har mjuka sköna sparkdräkter på sig som går att öppna i ryggen så att de lätt kan tas av och på. Bebisarna är väldigt lika varandra, kanske är de tvillingar? Alla dockor i Lundbyfamiljen är ledade för att de ska kunna röra på armar, ben och huvud. 99 kr Köp
Lundby, Fåtöljset 159 kr Rek. pris 189 kr Köp
Lundby, Sovrumsset 239 kr Rek. pris 259 kr Köp
Lundby Småland, Leksaksset 119 kr Rek. pris 129 kr Köp
Lundby Småland TV-set 139 kr Rek. pris 169 kr Köp
Lundby, Väggset Creative Party 129 kr Rek. pris 149 kr Köp
Lundby, Spänningsomvandlare 249 kr Rek. pris 299 kr Köp
Lundby, Grillset 149 kr Rek. pris 179 kr Köp
Lundby, Basic vardagsrumsset 129 kr Rek. pris 139 kr Köp
Lundby, Småland, Bokhylla 199 kr Rek. pris 229 kr Köp
57 produkter | Sida 1 av 3 | Framåt Bakåt

Om Lundby

Lundby hade sin start i just Lundby, ett område i norra Göteborg dit Grete och Axel Thomsen flyttade år 1945. Grete tillverkade dockhus och tillhörande möbler till sin systerdotter. Systerdottern och hennes vänner älskade dockskåpen och snart föddes idén till att börja tillverka dockskåp för försäljning.

Deras första beställning kom från Ferd. Lundquist & Co (nuvarande NK) och efter redan ett år så öppnades den första dockskåpsfabriken i Lerum. Idag designar och säljer Lundby dockskåp, möbler, dockor och tillbehör som blandar det moderna med det klassiska i en vinnande kombination.

Lundby - Dockskåp och möbler till barn och samlare

Sandberg Wallpaper i dockskåpsformat

När det populära dockskåpet Småland döptes om till Classic så fick huset sig även en renovering. De vanliga tapeterna byttes ut mot miniversioner av Sandberg Wallpapers klassiska tapeter. Även dockskåpet Premium är dekorerad med Sandberg-tapeter. Båda dockhusens nya design kommer från designbyrån Box Design. Även dockskåpet Stockholm, senare Holiday, är designat utav Box Design.

I och med att de andra husen fick sig en renovering så skapades också dockskåpet Creative. Det är framtaget tillsammans med bloggaren och hobbypysslaren Kreativa Karin. Till skillnad från de vanliga Lundby-husen så kan man enkelt byta bakväggarna på docksåpet Creative. Pysselset låter barnet själv färglägga eller dekorera de nya väggarna.

Lundby har även jobbat med konstnären Lisa Rinnevuo som har designat minitavlor till som du kan dekorera dockhuset med. 2012 designade konstnären en unik version av dockskåpet Småland som sedan auktionerads ut i förmån till SOS Barnbyar.