Din varukorg är tom.

Lottie - Den naturliga dockan

Lottie - Den naturliga dockan

Lottie - Dockan som strider mot skönhetsidealen - utan smink och höga klackar

Lotties motto är: “Var framåt, var modig, var dig själv”.
Lottie är en sund och lämplig docka för barn i åldern 3 till 9 år; hon är 18 centimeter lång och därmed enkel att bära med sig överallt.Någonting som skiljer Lottie från andra liknande dockor är att hon har en mer verklighetstrogen kropp. Lottie bär varken smink, smycken eller höga klackar. Hon kan dessutom stå på egna ben, en viktig lärdom för alla barn, stora som små.

Besök Lotties Hemsida.

Framåt Bakåt Visa alla 52 produkter | Sida 1 av 2 |
Lottie - Junior Reporter Sammi Det här är Sammi, skoltidningens nya reporter! Han har alltid pennan i högsta hugg, redo för nästa scoop. I den tuffa väskan har han det allra första numret utav skolans tidning. Häng med Sammi ut och se vad för spännande saker som sker på skolgården idag! Sammi tillhör de populära Lottie-dockorna.  249 kr Köp
Lottie - Queen Of Castle En elegant Lottie docka med utklädningskläder värdiga en drottning. När det är dåligt väder gillar hon att klä ut sig till slottets drottning med sin finaste glittriga top, en stor rosa tyllkjol, sin eleganta slängkappa i guld-fodrad blå sammet, guldfärgade skor och en silverglittrande krona hon gjort själv. Dockan har långt blont hår, perfekt att göra frisyrer med, och blå ögon. 249 kr Köp
52 produkter | Sida 1 av 2 | Framåt Bakåt

Lottie - En docka efter hur barnen vill att den skall se ut.

Sammanfattning

Lottie™ lanserades i augusti 2012 och är en ny, innovativ modedocka för barn i åldern 3 till 9 år. Sedan lanseringen har Lottie vunnit 12 utmärkelser i USA och Storbritannien, inklusive tre Oppenheim Portfolio Platinum Awards, och fått stor internationell uppmärksamhet i media. Hon har också fått positiva omdömen från både föräldrar och bloggare.
Lottie är en rolig, lärorik, prisvärd och ambitiös docka för unga barn.

Karaktärsdrag :

Lottie är en sund och lämplig docka för barn i åldern 3 till 9 år; hon är 18 centimeter lång och därmed enkel att bära med sig överallt.

Någonting som skiljer Lottie från andra liknande dockor är att hon har en mer verklighetstrogen kropp. Lottie bär varken smink, smycken eller höga klackar. Hon kan dessutom stå på egna ben, en viktig lärdom för alla barn, stora som små.

Lottie kommer i en specialdesignad samlingsask som är tillverkad av minimalt med plast.

Sedan lanseringen i augusti 2012 har Lottie vunnit 12 internationella utmärkelser, inklusive tre Oppenheim Portfolio Platinum Awards.

Rekommenderad ålder är tre år och uppåt.

Forskning och utveckling:

Arklu ägnade 18 månader av research tillsammans med barn, föräldrar, återförsäljare, branschexperter, barnpsykologer och näringsexperter, vilket har lett till över 100 synpunkter och fakta som tillsammans har bidragit till utvecklandet av Lottie. Tre av de starkaste nyckelpunkterna var följande:

Barn oroar sig över sin kropp och sitt utseende redan i ung ålder

Barn blir sexualiserade i förtid

Barn går miste om sin barndom

För att lyfta fram ovanstående problem har Lotties utseende baserats på vetenskapliga proportioner av ett nioårigt barn, med undantag för huvudet (som är något förstorat med syfte att underlätta styling och lek med Lotties hår). Lottie bär varken smycken, smink eller höga klackar. Hon står på sina egna ben.
Hennes kläder är färgstarka och detaljrika. Kläderna är anpassade för aktiv lek och tilltalande för barn i stället för vuxna. Lottie bär söta klänningar, precis som slitstarka kläder för leriga utelekar. Lottie låter barn vara barn och ta vara på sin barndom. Hennes motto är “Var framåt, var modig, var dig själv”.

Utmärkelser

Arklus docka Lottie har mottagit ett flertal utmärkelser för leksaker, inklusive tre Oppenheim Portfolio Platinum Awards.

Lotties personlighet

Lottie har en djärv personlighet, hon står på egna ben. Ibland gör hon misstag, men hon lär sig alltid av dem. Lottie är inte perfekt.
Hon älskar äventyr, att leka utomhus och använda sin fantasi.
På många sätt är hon inspirerad av starka, kvinnliga karaktärer vi minns från våra älskade barnböcker: Anne på Grönkulla, Pippi Långstrump och Kittyböckerna.

Branksea

Lottie lever i den fiktiva världen Branksea. Branksea har en varierad miljö; skog, landsbygd och kust. Det är en perfekt plats för att vara aktiv utomhus och en passande miljö för alla Lotties äventyr.
Branksea är till viss del inspirerat av Brownsea Island, en ö längs kusten vid Dorset i England. Brownsea Island ägs av The National Trust och har sedan 1907 stått värd för många scoutläger för barn.
Branksea är ett gammalt namn för Brownsea.

Material

Lotties kropp är gjord i flera olika typer av plast. Hon har testats för att överensstämma med EN71 som är den europeiska leksakststandarden, ASTM, som är USA provningsstandardoch CA Prop 65 som är den kaliforniska standarden som relaterar till ftalater. Lottie är kompatibel med alla dessa.

Återvinningsbar förpackning

Lotties färgsprakande förpackning är specialdesignad med syfte att minska användandet av plastförpackningar och krångliga (och dessutom tidsödslande) trådar som gör det svårt att öppna och ta loss dockan. Varje docka har ett tema och förpackningarna är utrustade med ett smart handtag som ska uppmuntra till att återanvända förpackningen när barnen bär med sig Lottie. Vi använder oss av och gillar färgen rosa… tillsammans med andra starka, klara färger.

Lotties medalj

Den guldfärgade Lottie-medaljen med tillhörande band är inspirerad av de brittiska suffragetternas gröna, vita och lila färger, tillsammans med de amerikanska suffragetternas färgkombination; lila, vitt och guld.
Suffragetterna var kvinnliga aktivister som kämpade för kvinnlig rösträtt i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. De var främst aktiva i Storbritannien och USA.
I Storbritannien, kring 1908 och framåt, blev grönt, vitt och lila kännetecknande färger för ”Kvinnornas Sociala och Politiska Union”, som leddes av Emmeline Pankhurst.
Färgerna symboliserade hopp (grönt), renhet (vitt) och värdighet (lila). Somliga har också förselagit att färgkombinationen var en akronym (en slags förkortning bildad av begynnelsebokstäverna i flera ord) för ”Give Women Votes” (”ge kvinnor rösträtt”). Dessa tre färger användes på banderoller, flaggor, rosetter, smycken och knappar.

Böcker

En serie böcker planeras komma ut under 2014 och 2015. Varje bok kommer att vara en fortsättning på en historia, som finns på baksidan av varje Lottie-förpackning.

Lottieklubben

Vi har en speciell Lottieklubb för föräldrar och vårdnadshavare över 16 år. För dig som är medlem i klubben erbjuder vi specialerbjudanden och nyheter om nya produkter. Se mer under ”Lottieklubben” på www.lottie.com.

 

 

Tillsammans med Lottie handlar allt om att låta barn vara barn och inte växa upp i förtid, de får ägna sig åt aktiviteter som barn gillar. Lottie vill även förmedla ett hälsosamt kroppsidal.

Lotties kläder är tillverkade i mjukt material med stort fokus på detaljer. Hon är lätt att klä av och på, tack vare klädernas kardborrband.

Lotties hår är mjukt och lent och tovar sig inte lika lätt som på andra dockor.

Lottie har böjbara leder i ben och armar, hon kan röra sitt huvud från sida till sida och gå ner i både split och spagat.

Lottie