Din varukorg är tom.

Franklin - Bäst på sportartiklar, hockey och baseball

Franklin

De bästa uteleksakerna, hockeymålen och hockeyklubborna

Franklin är ett företag som startades 1946 för att börja tillverka och sälja sportartiklar. De slog igenom tack vare deras samarbete med stora sportikoner. Idag är de det ledande företaget för slaghandskar till baseball och når även ut stort inom andra sporter till väl kända atleter. De tillverkar bland annat hockeyprodukter som hockeymål och hockeyklubbor som kan användas både ute och inne året om!

Till Franklins hemsida

Framåt Bakåt Visa alla 8 produkter | Sida 1 av 1 |
8 produkter | Sida 1 av 1 | Framåt Bakåt

Franklin Sports startades 1946 som ett märke för sportartiklar. Irving H. Franklin som grundade Franklin Sports med sin bror Sydney Franklin kom på den innovativa idén om att skapa en hel produktserie runt en enda sportikon - Joe Namath. Genom åren har Franklin jobbat tillsammans med de bästa atleterna i världen, bland annat Sugar ray Leonard, David Robinson, Dan Marino, Barry Bonds och många fler.

Genomslaget för Franklin och slaghandsken kom när Phillies Hall of Fame's tredje basman, Mike Schmidt gick ihop med Irving Franklin för att tillsammans designa basen för den slaghandsken som än idag föredras av de flesta stora baseballspelare. Irving Franklin åkte till Clearwater, Florida för att möta Schmidt under hans träning, våren 1983. Tillsammans arbetade de outtröttligt för att se till att material och design var fulländat och efter detta var de de första designerna av en slaghandske. Vid denna tiden var den nästan inga baseballspelare som bar handskar. Några stycken bar en golfhandske på ena handen men det fanns inget företag som erbjöd handskar designade speciellt designade för proferssionella baseballspelares behov. Idag är Franlin det ledande företaget inom slaghandskar för baseballspelare och gör specialhandskar för MBL-spelare.

År 1982, då Franklin skrev ontrakt med Mike Schmidt, frågade Irving Franklin " Hur kan jag få namnet Franklin att synas på planen på Major Leahue-nivå?" Schmidt föreslog att man skulle sätta namnet på baksidan på handsken för att maximera synligheten och hjälpte sedan till att designa den framgångsrika handsken för Major League.

Irving Franklin var först anställd på en skofabrik i Brockton och jobbade lite senare för sin farfar i läderbranchen, vilken han tog över efter han gick bort. När Koreakriget började erhöll Mr Franklin en mängd statliga kontrakt, och producerade handskar, trigger-fingervantar, och en mängd andra produkter till soldaterna. År 1962 åkte Irving Franklin till Japan och började att importera baseballhandskar. Irving var en "läder-man" i hjärtat och blev expert på lädertillverkning. Han jobbade tillsammans med Pittards för att ta fram det första lädret till baseballhandskar. Han inledde sedan ett samarbete tillsammans med en fabrik som skulle producera hans handskar med en unik "tri-curve-design" för en otroligt bra passform och känsla. Samma fabrik producerar än idag deras handskar. 

Larry Franklin tog över företaget 1986. Hans son Adam jobbar också på företaget.

Baseballspelare med en slaghandske från Franklin med deras namn på baksidan

Franklin -�