Din varukorg är tom.

Baby Dan - Innovativa säkerhetsprodukter med framtiden i åtanke

Baby Dan - Innovativa säkerhetsprodukter med framtiden i åtanke

Innovativa, framtidstänkande säkerhet- och barnprodukter

Baby Dan är ett Danskt företag som framförallt specialiserar sig på säkerhetsprodukter för barn. 

De siktar hela tiden på att vara och förbli ett ledande varumärke för säkerhetsprodukter, textilier och möbler för barn. Detta för att de ska kunna påverka utvecklingen i en riktning mot högre standarder på områden som material, säkerhet, ekologi, miljö och kvalitet.

Till Baby Dans hemsida

Framåt Bakåt Visa alla 33 produkter | Sida 1 av 2 |
Baby Dan, Grind Guard Me Vit Guard Me - Baby DanDetta är en helt ny typ av säkerhetsgrind som automatiskt fälls tillbaka när den öppnats. Guard Me passar perfekt till öppningar där det inte finns plats för en traditionell grind. Den är dessutom nästan osynlig när den inte används. Guard Me är en extremt flexibel grind som passar till de allra flesta öppningar(både smala och breda). Guard Me kan monteras inuti eller utanför en dörrkarm likaså upptill och nertill i en trappa. Grinden kan öppnas med en hand av en vuxen person. Ett smart 2-stegslåssystem gör att ett barn inte själv kan öppna grinden. Det är väldigt enkelt att montera Guard Me. Det följer med en avståndsbricka som man monterar grindens beslag på och när man satt upp dem är det bara panelerna som skall fästas. Grinden täcker öppningar på 64,5-89 cm om den monteras inne i en dörrkarm (113,5 cm med förlängare - medföljer ej). Samt täcker öppningar på 55-79,5 cm om den monteras utanför en dörrkarm.Guard Me är 100% PVC-fri och överensstämmer med den senaste säkerhetsstandarden. Baby Dans grindar är tillverkade i Danmark och är av yttersta kvalitet.- Testad och godkänd enligt EN 1930:2011- Mått: 72 x 14 x 10 cm 479 kr Köp
BabyDan, Jerseylaka Vit 40x90 cm Baby Dan underlakan i dra på modell, 100% jerseybomull.Mått: 40 x 90 cm. 79 kr Köp
33 produkter | Sida 1 av 2 | Framåt Bakåt

Om Baby Dan

Baby Dan skall skapa trygga ramar. Därför vill de vara bland de ledande varumärkena inom säkerhetsprodukter, textilier och barnmöbler i världen. Detta för att de då kan påverka utvecklingen i en riktning mot högre generella standarder på områden som material, säkerhet, ekologi, miljö och kvalitet.

Likaledes vill de också arbeta målinriktat med att stärka och utveckla vår kompetens, både som enskilda personer och som företag, så att Baby Dan även i framtiden kan spela en avgörande roll på marknaden.

Baby Dan vill:

Löpande värdera leverantörernas miljö- och kvalitetsmässiga förmåga och påverka leverantörerna att handla i överenstämmelse med våra miljö- och kvalitetsmålsättningar.

Löpande överväga att minska förbrukningen av råvaror och energi, där detta är tekniskt och ekonomiskt möjligt..

Systematiskt arbeta på att förebygga utsläpp och föroreningar och löpande förbättra verksamheten yttre miljöförhållande och arbetsmiljön där detta är tekniskt och ekonomiskt möjligt.

Historia:

1947
Öjvind och Elna Andersen grundar verksamheten under namnet Öjvind Andersen. Verksamheten, redan då belägen i Låsby, tillverkade i första hand dockvagnar.
1950-60
Flera produkter tillkommer däribland skötbord, cykelkorgar och bilklädslar. Under flera år var den viktigaste produkten en speciell sänggrind till den då mycket populära barnsängen "Natt och Dag".
1955
Öjvinds son Finn Andersen anställs i föräldrarnas verksamhet. Finn fick snart ideén att vidareutveckla den populära sänggrinden så att den också kunde användas i dörrar, trappor och fönster.
1968
Den första säkerhetsgrinden kommer ut i handeln.
1976
Finn Andersen startar postorderföretaget Interpost. Företaget säljer den populära barngrävskopan "Diggy". Interpost flyttar till Niels Bohrs Vej i Låsby, vilket är Baby Dans nuvarande adress. Samtidigt genomförs ett generationsskifte där Finn övertager ledningen av säng- och grindverksamheten från sina föräldrar. Den nya verksamheten fick namnet "Finn Andersen matallvarufabrik".
1984
Försäljningen i den nya verksamheten gick till en början genom en grossist men snart var sortimentet brett nog för att med lönsamhet kunna säljas direkt till detaljhandeln. Därför etablerades grossistföretaget 
Baby Dan A/S. Egenproducerade varor kompletterades med både inhemska produkter 
och produkter från utlandet vilket gjorde att Baby Dan snabbt fick en status som en totalleverantör inom babyutrustning. En av Finns och Kirstens tre söner, Jesper Andersen, träder in i familjeföretaget.
1991
Jesper Andersen blir delägare och samma år startar Jespers fru Lotta Andersen också i företaget. Jespers bror Jannik Andersen startar i firman 1995 och blir även han delägare.
2003
En ny styrelse bildas vilken består av Finn, Jesper, Jannik Andersen samt två ledande medarbetare.
2005
Bolaget byter ägarkrets. Jesper Andersen tar över 50 % av ägarskapet och resterande 50% ägs av ett bolag som ägs av 3 ledande medarbetare; Torben Jensen, Miles Johnson och Kristian Lange.
2007
Baby Dan blir sålt till ett investeringbolag under ledning av Torben S. Frandsen.

Baby Dan -�