Din varukorg är tom.

Baby Dan - Innovativa säkerhetsprodukter med framtiden i åtanke

Baby Dan - Innovativa säkerhetsprodukter med framtiden i åtanke

Innovativa, framtidstänkande säkerhet- och barnprodukter

Baby Dan är ett Danskt företag som framförallt specialiserar sig på säkerhetsprodukter för barn. 

De siktar hela tiden på att vara och förbli ett ledande varumärke för säkerhetsprodukter, textilier och möbler för barn. Detta för att de ska kunna påverka utvecklingen i en riktning mot högre standarder på områden som material, säkerhet, ekologi, miljö och kvalitet.

Till Baby Dans hemsida

Framåt Bakåt Visa alla 27 produkter | Sida 1 av 1 |
Baby Dan, Väggfäste till FLEX M-XL svart Väggfäste till Grindarna FLEX M - XL , svart- Mått: 72 x 10 x 5 cm 199 kr Köp
Baby Dan, Premier Pressure grind vit Premier Spänngrind (tryckmonterad), vitPremier Indicator Upgrade är Baby Dans populära Premier grind i en uppgraderad version, med det bästa från den klassiska modellen plus att det tillkommit nya goda egenskaper.Handtaget är numera ännu enklare att öppna för en vuxen person. Dessutom sitter nu indikatorn på handtaget vilket gör det ännu enklare att se att grinden är korrekt monterad. Naturligvis är det en tryckmonterad grind som inte behöver skruvas fast och därigenom lämnar den inga skruvhål efter sig i väggen eller karmen efter användning.Alla spänngrindar från Baby Dan har indikator. Är indikator osynlig/vit är grinden korrekt monterad, är den synlig/vit behöver du dra åt muttrarna ytterligare. Om du fortfarande ser den röda markeringen när du stängt grinden ska du montera grinden med väggbrickorna. Skulle heller inte detta hjälpa får du inte montera grinden i dörröppningen. Välj då istället en skruvmonterad grind.Baby Dans grindar är tillverkade i Danmark och är av yttersta kvalitet.Testad och godkänd enligt EN 1930:2011Bredd: 73,5-79 cm Höjd (monterad): 73 cm 449 kr Köp
27 produkter | Sida 1 av 1 | Framåt Bakåt

Om Baby Dan

Baby Dan skall skapa trygga ramar. Därför vill de vara bland de ledande varumärkena inom säkerhetsprodukter, textilier och barnmöbler i världen. Detta för att de då kan påverka utvecklingen i en riktning mot högre generella standarder på områden som material, säkerhet, ekologi, miljö och kvalitet.

Likaledes vill de också arbeta målinriktat med att stärka och utveckla vår kompetens, både som enskilda personer och som företag, så att Baby Dan även i framtiden kan spela en avgörande roll på marknaden.

Baby Dan vill:

Löpande värdera leverantörernas miljö- och kvalitetsmässiga förmåga och påverka leverantörerna att handla i överenstämmelse med våra miljö- och kvalitetsmålsättningar.

Löpande överväga att minska förbrukningen av råvaror och energi, där detta är tekniskt och ekonomiskt möjligt..

Systematiskt arbeta på att förebygga utsläpp och föroreningar och löpande förbättra verksamheten yttre miljöförhållande och arbetsmiljön där detta är tekniskt och ekonomiskt möjligt.

Historia:

1947
Öjvind och Elna Andersen grundar verksamheten under namnet Öjvind Andersen. Verksamheten, redan då belägen i Låsby, tillverkade i första hand dockvagnar.
1950-60
Flera produkter tillkommer däribland skötbord, cykelkorgar och bilklädslar. Under flera år var den viktigaste produkten en speciell sänggrind till den då mycket populära barnsängen "Natt och Dag".
1955
Öjvinds son Finn Andersen anställs i föräldrarnas verksamhet. Finn fick snart ideén att vidareutveckla den populära sänggrinden så att den också kunde användas i dörrar, trappor och fönster.
1968
Den första säkerhetsgrinden kommer ut i handeln.
1976
Finn Andersen startar postorderföretaget Interpost. Företaget säljer den populära barngrävskopan "Diggy". Interpost flyttar till Niels Bohrs Vej i Låsby, vilket är Baby Dans nuvarande adress. Samtidigt genomförs ett generationsskifte där Finn övertager ledningen av säng- och grindverksamheten från sina föräldrar. Den nya verksamheten fick namnet "Finn Andersen matallvarufabrik".
1984
Försäljningen i den nya verksamheten gick till en början genom en grossist men snart var sortimentet brett nog för att med lönsamhet kunna säljas direkt till detaljhandeln. Därför etablerades grossistföretaget 
Baby Dan A/S. Egenproducerade varor kompletterades med både inhemska produkter 
och produkter från utlandet vilket gjorde att Baby Dan snabbt fick en status som en totalleverantör inom babyutrustning. En av Finns och Kirstens tre söner, Jesper Andersen, träder in i familjeföretaget.
1991
Jesper Andersen blir delägare och samma år startar Jespers fru Lotta Andersen också i företaget. Jespers bror Jannik Andersen startar i firman 1995 och blir även han delägare.
2003
En ny styrelse bildas vilken består av Finn, Jesper, Jannik Andersen samt två ledande medarbetare.
2005
Bolaget byter ägarkrets. Jesper Andersen tar över 50 % av ägarskapet och resterande 50% ägs av ett bolag som ägs av 3 ledande medarbetare; Torben Jensen, Miles Johnson och Kristian Lange.
2007
Baby Dan blir sålt till ett investeringbolag under ledning av Torben S. Frandsen.

Baby Dan -�